Főoldal » Betonpaplan, mint korrekt kültéri betonjavító anyag

Betonpaplan, mint korrekt kültéri betonjavító anyag

kültéri betonjavító anyag

A betonpaplan lényegében egy feltekert nyers beton. Rugalmas, speciális cementkeverékkel töltött geotextília terítése és aktiválása után egy vékony, rendkívül tartós, nagy terhelhetőségű víz- és tűzálló kéregbetonná szilárdul. Nem csak könnyű alkalmazni, de környezetbarát kültéri betonjavító anyag.

Betonjavító anyag felületi védelemre

A betonpaplan alkalmazása kiváló lehetőség szerkezetek, műtárgyak felületi védelmére, javítására, a monolit beton medrektől kezdve a tározókon át akár hídszerekezetben, vízzáró rétegként való alkalmazásra is.Néhány előnye a betonpaplan betonszerkezetek javításához való alkalmazásának:

 1. Költségmegtakarítás – Meglevő hidak, átereszek, egyéb betonból készült mérnöki szerkezetek javítása jelentős költségmegtakarítás egy új műtárgy építéséhez viszonyítva.
 2. Működési hatékonyság – Alkalmazása akár tízszer gyorsabb kivitelezést biztosíthat, mint egy hagyományos beton javítási technológia vagy a szerkezet cseréje, pótlása.
 3. Tartósság – Kiemelkedően ellenáll az időjárási hatásoknak, szilárd és erős védelmet biztosít különböző behatások, állatok kártétele ellen. Növeli a műtárgyak üzemi idejét, csökkenti az életciklus költségeit.
 4. Fenntarthatóság – Műtárgyak javításához tipikusan az 5mm vastag betonpaplant használják. Így jelentéktelen a javításból eredő térfogatcsökkenés.

Áteresz javítása

A betonpaplan tartós megoldást biztosít korrodált, vagy hordalékos, erős áramlások következtében tönkrement átereszek javításához, ezzel csökkenti a műtárgy teljes cseréjének szükségességét, mint kültéri betonjavító anyag.

Előnyök átereszek javítási munkáihoz:

  1. Környezetbarát – A környezetvédelmi hatóságok a helyi ökoszisztémát érintő mellékhatási miatt egyre többször tiltják a hagyományos lövellt beton alkalmazását. A CC alacsony lúgtartalma, kimosódási veszélytelensége, alacsony gyártási energiafelhasználása mind hozzájárulnak, hogy más technológiáknál alacsonyabb környezetterheléssel, mellékhatások  nélkül, biztonsággal alkalmazható élő vízfolyamokban is.
  2. Környezeti lábnyom – A kistekercs CC változat kézben szállítható, így szükségtelen nehézgépek alkalmazása, speciális alvállalkozók bevonása.
  3. Tartósság – Kiváló a CC kopásállósága, még extrém környezeti hatásoknak is ellenáll, biztos védelmet nyújt különböző szúró, vagy egyéb mechanikai behatások, illetve állati károk ellen.
  4. Költségmegtakarítás – A gyors kivitelezés, az alacsony környezeti lábnyom, a szakképesítés nélküli munkaerő alkalmazhatósága jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek más korrodálódott öntvény, vagy tönkrement épített átereszek hagyományos technológiákkal történő javításához képest.

Betonpaplan Magyarországon

A betonpaplan kizárólagos magyarországi forgalmazója  a SoDeGo Consulting Ltd., a termék vásárlásához náluk kell egyedi árajánlatot kérni.

Sokoldalú felhasználhatóság

Hidratálása után vékony, tartós, nagy terhelhetőségű víz- és tűzálló kéregbetonná szilárdul, így remekül alkalmazható burkolásra. Előnye, hogy a vízszintestől eltérően is rögzíthető. Nem csak betonjavításra, de burkolatok készítésére is alkalmazható.

Szóljon hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés