Főoldal » Gyomirtás vegyszer nélkül betonpaplannal

Gyomirtás vegyszer nélkül betonpaplannal

gyomirtás vegyszer nélkül betonpaplannal

A betonpaplan lényegében egy feltekert nyers beton. Rugalmas, speciális cementkeverékkel töltött geotextília terítése és aktiválása után egy vékony, rendkívül tartós, nagy terhelhetőségű víz- és tűzálló kéregbetonná szilárdul. Nem csak könnyű alkalmazni, de környezetbarát is, kézben is szállítható, így terítéséhez nem kell nagy munkagépeket alkalmazni.

Gyomirtás vegyszer nélkül

Azokon a magas kockázatú helyeken, ahol az üzemeltetés, az egészség, illetve biztonsági követelmények előírják a gyom, illetve a növényzet irtását, a betonpaplan alkalmazása gyors, hosszútávú és tartós megoldást nyújt a környezeti terhelés minimalizálása mellett, mivel a gyomirtás vegyszer nélkül is lehetséges.

​A betonapaplan alkalmazásának néhány előnye:

  • Hatékony növényzetelnyomás – A betonpaplan a DD CEN/TS 14416:2005 szabvány szerint be lett vizsgálva növénysarjadás, valamint gyökér-behatolás ellen.
  • Gyors kivitelezés – Csak a korábbi vegetáció lenyírása, kiirtása szükséges, ezután akár 200 m²/óra terítési sebességgel is teríthető a feltekert nyer beton, azaz a betonpaplan
  • Alacsony környezeti terhelés –  A kistekercs változata kézben szállítható, így szükségtelen nehézgépek alkalmazása.
  • Olaj és gázipari területek – A betonpaplan hosszútávú, tartós szénhidrogénekkel szembeni ellenállást biztosít. Csővezetékek rendszerek alá, gyomosodás elleni védekezéshez terítve akadályozza a vegetáció okozta korróziót, segít a szivárgó helyek azonosításban.

Kivitelezési alapelvek

  1. Tömörített, geotechnikailag stabil altalajon, durva-finomtükör felületet készítsen elő.
  2. Alapozzon hézagmentesen.
  3. Rögzítse szorosan.
  4. Előzze meg az alámosódást.
  5. Hidratálja teljesen.

Betonpaplan Magyarországon

A betonpaplan kizárólagos Magyarországi forgalmazója  a SoDeGo Consulting Ltd., a termék vásárlásához náluk kell egyedi árajánlatot kérni.

Sokoldalú felhasználhatóság

Hidratálása után vékony, tartós, nagy terhelhetőségű víz- és tűzálló kéregbetonná szilárdul, így remekül alkalmazható burkolásra. Előnye, hogy a vízszintestől eltérően is rögzíthető. Nem csak növényzetelnyomásra, de burkolatok készítésére vagy betonjavításra is alkalmazható.

Szóljon hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés