Főoldal » Mennyi az annyi? Hőszigetelés árak, munkadíj

Mennyi az annyi? Hőszigetelés árak, munkadíj

Hőszigetelés árak

Senki se szeret otthonában fagyoskodni télen, főleg úgy nem, hogy a fűtésköltségek az egekben vannak. Hőszigetelés tervezésénél mindenki elsősorban a homlokzati szigetelésre gondol, de padlás szigetelésével hatékonyabbak lehetünk. A hőszigetelés árak meghatározása több tényező függvénye, ebben a bejegyzésben a legfontosabbakat ismertetjük.

Grafitos hőszigetelés vagy sima

Ha sima alatt a hungarocellt értjük, akkor ezt sokan választják, mert költséghatékony (10 centi vastag lemez 1570 Ft/ 2.5 m2), de padlástérbe a kőzetgyapot, esetleg üveggyapot ajánlott legkisebb 25-30 centiméteres vastagságban, és még hozzá párazáró és páraáteresztő fólia. A jó minőségű kőzetgyapot ára magasabb. Hőszigetelés árak a tetőtérben 100 négyzetméterre vonatkoztatva:

RétegÁr [Ft/100 m2]
párazáró fólia a lakótér felőli oldalon24 000
üveggyapot 3x 10 cm210 000
kőzetgyapot 3x 10 cm480 000
páraáteresztő fólia az égbolt felőli oldalon44 000

Grafitos hőszigetelés kalkulátor

Homlokzatra viszont sokkal inkább grafitos hőszigetelés ajánlott 20-25 cm vastagságban. Nem érdemes a szigetelés vastagságán spórolni, mert azt utólag a fűtésdíjban sokszorosan fizetjük vissza. Ha megelégszünk a 20 centis szigeteléssel, akkor annak négyzetméterára 4800 Ft-tól kezdődik, amihez jönnek a különböző kiegészítők és a lábazati szigetelés ára.  A kivitelezői díjakban nagy szórást láthatunk, érdemes a környezetünkben tájékozódni, hogy kik azok, akik precízen, megbízhatóan dolgoznak, mert a kivitelezés minősége nagyban befolyásolja a későbbi fűtésköltségeket is. A kivitelezés munkadíja 5000Ft-tól indul négyzetméterenként.

Grafitos hőszigetelés előnyei

Grafitos polisztirol amennyivel jobb, annyival drágább is, így előnyei akkor válnak igazán hangsúlyossá, amikor nem engedhetjük meg, hogy vastagabb szigetelést alkalmazzunk, így ha például telekhatárra építkezünk vagy ha a nyílászáró kialakítása igényli azt. További előnyök:

  • grafit hatására 20 százalékkal csökken a lemez hővezetési képessége;
  • vékonyabb rétegben felhordható, mint a hungarocell;
  • beépítése egyszerű, nem igényel új technológiát.

Grafitos hőszigetelés hátrányai

  • drágábbak;
  • tűző napon tárolt vagy falra helyezett, de még nem glettelt lapok könnyel olvadnak,és ha deformálódik, akkor már nem látja el hőszigetelő feladatát;
  • gyengébb minőségű termékek esetén deformáció alacsony hőmérsékleten is jelentkezhet (deformáció kiküszöbölhető, ha felületi védelemmel ellátott grafitos polisztirol lemezt vásárolnunk);
  • ha nem grafitos polisztirolhoz való ragasztót választunk, gyenge lehet a ragasztó hatásfoka.

Címkék:

Szóljon hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés